Hoe jij je tuin in de wintermaanden kunt laten onderhouden

Inschakelen van een hovenier

Helaas beschikt niet iedereen over groene vingers om zelf uw tuin bij te werken wanneer dat nodig is, gelukkig hebben we daar talloze hovenier bedrijven voor. Hoveniers zullen uw wensen vervullen op het gebied waar u dat niet gaat lukken. De haag bijknippen, een grindpad aanleggen, de bomen kortwieken en ga zo maar door. Ze rijden vroeg in de ochtend meestal al de oprit op en voordat u het door heeft is de tuin opgeknapt en ligt er geen troep meer, ze weten wat ze doen! Afhankelijk van hoe groot de klus is zal de prijs toenemen natuurlijk, er zal eerst een nauwkeurige offerte worden samengesteld met elk benodigd aspect van uw tuin, ook zullen ze de benodigde tuinartikelen mee rekenen mochten die gebruikt worden.

Hovenier bij u in de buurt

Bent u op zoek naar hovenier in Reeuwijk of een hovenier in Bodegraven? Neem dan eens een kijkje op google, die zal u verschillende opties geven om mee in contact te komen. Mocht u een hovenier gevonden hebben waar u tevreden mee bent, dan deze altijd op vaste basis langskomen, bijvoorbeeld 2x per jaar om uw tuin ready te maken voor de zomer en voor de winter. Daar kunnen zij u ook alle advies in geven.

Waarom uw tuin onderhouden belangrijk is voor de wintermaanden

Een tuin kan op allerlei vlakken erg gevoelig zijn als het op de winter aankomt, de kans dat planten en bomen doodgaan wordt groter, dit proberen we te vermijden. Neem bijvoorbeeld een olijvenboom, staat erg mooi in de tuin maar tegen de tijd dat de vorst aanbreekt zal deze het gaan begeven, dan is het verstandig om deze uit te poten en in een vorstvrije omgeving te zetten, bijvoorbeeld uw garage. Mocht u graag planten die niet tegen vorst kunnen buiten willen laten staan omdat u bijvoorbeeld geen vorstvrije omgeving hebt, bescherm ze dan. Dat kunt u doen door simpelweg een paar stokken om uw plant te plaatsen en over de plant en de stokken heen een doek of kap te doen. Dan zit uw plant ingepakt en is deze klaar om de winter in te gaan!