Tuinhuisjes

Als je meer opbergruimte wilt creëren, verdiep je dan eens in de veelzijdigheid van tuinhuisjes! Met een tuinhuisje kun je spullen opbergen die normaal in het zicht blijven staan; denk aan buitenspeelgoed, fietsen en containers. Zo blijven jouw spullen beschermd tegen regen en kou en ziet de tuin er opgeruimd en verzorgd uit. Ook gereedschap en andere klusattributen kunnen prima worden opgeborgen in een tuinhuisje, zodat je er toch makkelijk bij kunt. Wanneer je een keuze uit tuinhuisjes maakt, kies dan voor een huisje dat goed past bij jouw stijl en design als mooie aanvulling op de tuin.

Functie van een tuinhuisje

Tuinhuisjes zijn niet alleen maar handig voor het opbergen van spullen; ze kunnen ook heel goed dienst doen als een extra gastenverblijf of sauna. Ook wanneer je vanuit huis wilt werken maar binnenshuis niet genoeg kamers hebt, dan kun je een tuinhuisje heel goed gebruiken als kantoor aan huis. Zo houd jij je werkplek gescheiden van jouw leefomgeving en hoef je eventuele cliënten niet in huis te ontvangen. Tuinhuisjes die dienen als woon- werk- of leefruimte moeten uiteraard wel extra goed geïsoleerd worden. Als je heel handig bent dan kun je zelf een tuinhuisje maken, maar er zijn ook bouwpakketten verkrijgbaar.

Modellen en groottes van tuinhuisjes

Tuinhuisjes zijn te koop in verschillende modellen en groottes. Afhankelijk van de grootte van jouw tuin, de ruimte die je nodig hebt en waar jouw tuinhuisje voor wordt gebruikt, kies je voor het model dat past bij de functie van het tuinhuisje. Let er ook op dat het tuinhuisje past bij de uitstraling van de rest van de tuin. Wil je een extra afdakje hebben bij het tuinhuisje, zodat je bij slecht weer ook nog buiten kunt zitten? Kies dan voor een tuinhuisje met luifel en geniet ook in regenachtig weer van de buitenlucht.