Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen zie je steeds meer bij woningen. Nederland is immers een regenachtig land, dus een overkapping is geen overbodige luxe. Terrasoverkappingen komen in vele soorten, maten en kleuren. De overkappingen moeten eigenlijk worden gezien als een verlengstuk van de woning. Terrasoverkappingen worden ook wel veranda’s genoemd. Het verschil is miniem. Dit zit met name in de benaming. Veel mensen vergissen zich in de een terrasoverkapping of serre. Hoewel de verschillen toch aantoonbaar zijn, zijn er ook zaken die overlap hebben. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

Verschil serre en terrasoverkapping

Een serre is een soort aanbouw van een woning dat meestal uit glas bestaat. Dat is natuurlijk niet altijd zo. Maar wel vaak het geval. Ook is een serre een afgesloten ruimte die te benaderen is via een deur of schuifdeur. Een terrasoverkapping is ook een verlenging van de woonruimte, alleen deze is vaker open van opzet en gemaakt van veel aluminium delen. Een terrasoverkapping wordt normaliter ook voorzien van zonwerende panelen en een serre wil men juist wat meer licht ontvangen.

Terrasoverkapping hout of aluminium

Terrasoverkappingen kunnen gemaakt worden van hout of aluminium. Ook zijn er steeds meer combinaties te zien. Beiden hebben een lange levensduur. Maar een aluminium frame of basis heeft als voordeel dat het onderhoudsvrij is. Een terrasoverkapping van hout geeft wel net wat meer karakter aan een overkapping. Uiteindelijk gaat het erom om je een prettige zitomgeving hebt waarbij je heerlijk kan genieten van het weer of van het bezoek dat er is. Denk je er over na om een terrasoverkapping aan te schaffen? Dan is het goed te weten dat aluminium terrasoverkappingen in veel gevallen te leveren zijn in meerdere RAL kleuren. Voor de van hout gemaakte terrasoverkappingen geldt dat er gekozen kan worden uit meerdere houtsoorten. Welke het beste bij jou past is afhankelijk van je wensen en de look & feel van je woning en tuin.

 

Partner:

Alruco serres