Zonwering

Goede zonwering is vooral in de warme zomermaanden onmisbaar voor koelte in jouw woning. Wanneer op een warme zomerdag de temperatuur buiten oploopt, kun je het binnenshuis fijn koel houden door middel van zonneschermen en luiken. Maar geschikte zonwering kan ook het tuinplezier aanzienlijk vergroten! Door middel van goede zonneschermen kun je in de tuin een schaduwrijke en koele plek creëren, waardoor je ook op een warme zomerdag heerlijk buiten kunt zitten zonder dat je het te warm krijgt. Lees snel verder en bekijk welke zonwering bij jouw wensen aansluit.

Koelte binnenshuis

Om de zon weg te houden zijn er meerdere opties waaruit je kunt kiezen. Wil je graag zonwering buiten bevestigen, waardoor het binnenshuis koeler is? Dan is een uitvalscherm misschien wel wat jij zoekt. Dit scherm wordt vastgemaakt aan de gevel van het huis en zorgt ervoor dat het in de woning een paar graden koeler is dan de buitentemperatuur. Markiezen worden eveneens aan de gevel bevestigd en zorgen voor een originele look en een aangename temperatuur in huis. Rolluiken zijn ook nog een optie om aan te schaffen. Naast koelte zorgen zij ook voor inbraakbeveiliging en isolatie.

Schaduw in de tuin

Wanneer je ook graag buiten wilt profiteren van zonwering dan kun je beter kiezen voor een knikarmscherm. Dit type scherm wordt ook aan de gevel bevestigd, maar omdat het scherm beschikt over knikarmen die naar buiten uitvallen, heb je ook buiten een schaduwrijke plek. De schermen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zodat je iedere grootte terras er van schaduw mee kunt voorzien. Door middel van het uitschuifsysteem kun je zelf reguleren hoeveel schaduw jij op jouw terras wilt hebben. Deze zonneschermen kun je het best laten installeren door een erkende installateur, omdat het afstellen en installeren van zo’n zonnescherm nauw luistert.