Wat kost het laten leggen van kunstgras?

Voor mensen die een hekel aan tuinieren hebben, of moeite hebben hun natuurgras mooi groen te houden is er een alternatief: kunstgras. Kunstgras vergt bijna tot geen onderhoud en blijft altijd mooi, ook als het weer heel erg slecht is. Kunstgras is dus de uitkomst, als je zorgeloos van een fraai gazon wilt genieten.

Duurder dan echt gras

Wil je natuurgras gaan aanleggen, dan ben je enkele tientjes kwijt. Daarnaast komen er nog wel wat andere kosten om de hoek kijken, zoals bemesten, maaien, kalken, bijzaaien en bijknippen. Dit vergt ook nog eens de nodige tijd. Kunstgras aanleggen zal je enkele honderden euro’s gaan kosten en je kunstgrasveld gaat ongeveer 6-12 jaar mee. Dat lijkt duur, maar het onderhoud, wat je bij natuurgras moet doen, heb je niet en toch blijft je kunstgras gazon er mooi en strak uitzien.

Hoe offerte aanvragen?

Veel aanbieders kunnen heel goedkoop kunstgras aanbieden. Laat je alleen niet verleiden door een lage m² prijs. Een gazon van kunstgras aanleggen houdt meer in dan alleen kunstgras aankopen, zoals het voorbereiden van de ondergrond en het verwijderen en afvoeren van je oude kunstgras of natuurgras gazon. Houd dus bij het aanvragen van een offerte rekening met enkele zaken:

  • 1. Verwijderen oude gazon

Overleg met de leverancier of het verwijderen van je oude gazon bij de prijs in zit. Je kan dit ook zelf doen, dat scheelt weer in de kosten.

  • 2. Grond prepareren en levering zand

Een strak egaal kunstgras gazon zonder hobbels, dat vele jaren kan blijven liggen, bereik je alleen als de ondergrond goed is geprepareerd en glad gemaakt. Het is dus van belang om de leverancier of legger, hier duidelijk naar te vragen en ook hoeveel dit kost.

  • 3. Het kunstgras laten leggen

De leverancier kan natuurlijk een goedkope prijs per m² aanbieden, maar vraag wel duidelijk na, of dit de prijs van het kunstgras alleen is, of dat de arbeidsuren hier ook bij inzitten.

  • 4. Kanten afwerken

Na het leggen van het gras, zijn de afwerking van de graskanten ook heel belangrijk. Het beste is als je een kantopsluiting aan laat leggen. Dit is een speciale rand rondom het gazon. Dit werkt het gazon netjes af en voorkomt dat het gras los kan komen. Vraag na wat de prijs hiervan is, maar ook de prijs voor het laten leggen.

Er zijn verschillende sites waar je een m² prijs kan laten berekenen op basis van alle bovengenoemde stappen. Als je offertes bij verschillende opdrachtgevers aan gaat vragen, zorg dat je offerteaanvragen gelijkwaardig zijn, zodat je op een betrouwbare manier prijzen kan vergelijken.

Bron: https://www.tuinenkunstgras.nl/kunstgras-prijs